Kubuś to chłopiec z problemami neurorozwojowymi, od urodzenia zmaga się z obniżonym napięciem mięśniowym. Ma zdiagnozowaną afazję i hipotonię. Największym problemem u synka jest mowa, która nie postępuje.

Kuba porozumiewa się za pomocą gestów Makaron a od niedawna poprzez urządzenie do komunikacji alternatywnej i wspomagającej "Mówik". Kuba jest pod opieką wielu specjalistów (neurolog, logopeda, fizjoterapeuta, psycholog, psychiatra dziecięcy). Intensywnie uczęszcza na różne zajęcia i terapie. Robimy wszystko, żeby synek w przyszłość mógł normalnie funkcjonować. Ale ciągle potrzebuje systematycznego wsparcia wielu specjalistów i dodatkowych zajęć.

POMÓŻ KUBUSIOWI W POWROCIE DO ZDROWIA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Spyt, 12198 wspierasz Kubusia w codziennych zmaganiach.