Mam na imię Jakub. W wieku 5 lat zachorowałem na cukrzycę typu I. Jest to choroba autoagresywna, w przebiegu której organizm sam całkowicie zniszczył wyspy trzustkowe odpowiadające za produkcję insuliny.

Stosuję terapię z zastosowaniem pompy insulinowej. Każdy dzień życia z cukrzycą to nieustanna i niewyrównana walka z chorobą o normo-glikemię, aby w przyszłości było jak najmniej powikłań. Mimo choroby staram się realizować plany i marzenia, jestem miłośnikiem sportu, trenuję piłkę nożną. Marzę, aby grać na wysokim szczeblu. Mam nadzieję, że moje zaangażowanie i ciężka praca zostaną docenione i spełnią się moje marzenia.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Pomykała, 1516 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą oraz codziennym funkcjonowaniu.