Kubuś urodził się w grudniu 2015r. z zespołem wad wrodzonych VACTERL - atrezja przełyku z przetoką do tchawicy, 1 nerka i bardzo rzadka odmiana dysfunkcji układu moczowo-wydalniczego zakwalifikowana jako kloaka tylna.

Kubuś przeszedł operacje przełyku, liczne kalibracje pod narkozą, operacje rekonstrukcji układu wydalniczego i odtworzenie ciągłości układu trawiennego. Walczymy teraz o sprawność ukl. wydalniczego codziennymi rehabilitacjami. Kuba nadal ma otwarta vessicostomie. Mimo tego co dostał w bagażu od losu nasz synek dzielnie idzie do przodu, ma błysk w oku i olbrzymią siłę walki.

WSPOMÓŻ KUBUSIA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Piechowicz, 7871 pomagacie Państwo Kubusiowi w codziennym funkcjonowaniu.