Jakub ma nadzieję, że kiedyś będzie zdrowy, a jego serduszko nie będzie już takie słabe, aby mógł biegać, bawić się, żyć i cieszyć się codziennością jak inne dzieci.Kubuś od urodzenia (14.01.2009) walczy dzielnie o każdy dzień, zmaga się z wrodzoną złożoną siniczną wadą serca pod postacią: (S,L,L) dwuujściowej prawej komory, dużego napływowego mięśniowego ubytku międzykomorowego, hipoplazji prawej komory, atrezji zastawki tętnicy płucnej z ciężką hipoplazją gałęzi płucnych, lewostronnym łukiem aorty, ubytkiem między-przedsionkowym typu zatoki wieńcowej, MAPCA'S, hipoksemią, niewydolnością oddechową i krążeniową, a od 2013 roku z tachykardią. W swoim krótkim życiu przeszedł już kilka zabiegów cewnikowania i operacje serca, a przed nami kolejne zaplanowane poza granicami kraju dlatego zwracamy się do Was kochani z prośbą o pomoc i wsparcie.Wypełnijmy to małe serduszko nadzieją i pozwólmy by dziecięce marzenia mogły się spełnić, a szansa na lepsze jutro była bardziej realna.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kmiecik, 7803 pomagacie Państwo Kubusiowi w codziennych zmaganiach.