Jestem mamą 8-letniego Kuby chorującego na autyzm. Jest to złożone zaburzenie rozwoju i funkcjonowania układu nerwowego. Autyzm nie jest w pełni uleczalny, ale poprzez rehabilitację i odpowiednią terapię można pomóc Kubie, by w przyszłości mógł samodzielnie funkcjonować w społeczeństwie. Kubuś nie bawi się z dziećmi, ma problemy z jedzeniem oraz wpada w autoagresje (krzyczy, niszczy meble, gryzie się po rękach oraz szczypie się po twarzy). Na co dzień przyjmuje leki, które go uspokajają i dzięki którym może przespać spokojnie całą noc.Kuba w przedszkolu zrobił rewelacyjne postępy, lecz niestety dla naszej rodziny rehabilitacja jest bardzo dużym wydatkiem finansowym. Kuba potrzebuje terapii logopedycznej i zajęć z integracji sensorycznej. Zbieramy również środki na turnus rehabilitacyjny i hipoterapię. Przez cały rok staram się organizować fundusze na najpotrzebniejsze rzeczy dla dziecka. Dlatego zwracam się do państwa z ogromną prośbą o pomoc i wsparcie finansowe dla mojego walecznego Kubusia.  Za okazaną pomoc serdecznie dziękuję. Edyta Biniecka, mama Kubusia

WSPOMÓŻ KUBĘ W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Biniecki, 9939 pomagacie Państwo Kubie w codziennym funkcjonowaniu i w walce o samodzielność.

Za okazaną pomoc serdecznie dziękuję. Edyta Biniecka, mama Kubusia