Jestem Jagoda Romanowska, urodziłam się 19 maja 2009 roku z chorobą genetyczną, jaką jest Zespół Downa, wrodzoną wadą serduszka (byłam operowana w pierwszym roku życia), niedoczynnością tarczycy oraz wadą wzroku (astygmatyzm, lekki zez zbieżny obu oczu). Ze względu na koślawość kolan muszę nosić obuwie ortopedyczne.

Jestem wesołą i dzielną dziewczynką, lubię tańczyć, śpiewać i chodzić na plac zabaw, ale potrzebuję pomocy, aby móc się lepiej rozwijać i być (w miarę możliwości) samodzielna.

TWOJA POMOC JEST WAŻNA

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ROMANOWSKA, 12765 wspierasz mnie w codziennych zmaganiach, rozwoju oraz leczeniu i rehabilitacji.

Serdecznie dziękuję za pomoc wraz z moją mamą.