Spośród ponad 7 miliardów ludzi na świecie niewiele więcej niż dwa procent ma rude włosy. To rzadkie. Zielone oczy posiada tylko jeden procent ludzi. To wyjątkowe. Na SM choruje w Polsce 40000 osób. 0,1%  populacji. Jedna osoba na tysiąc.To tylko statystyka. Która zmienia życie. Jestem wyjątkowa. Dlatego że mam rude włosy. Dlatego że mam zielone oczy. Ale także dlatego że choruję na Stwardnienie rozsiane. Choroba zabrała mi wzrok w jednym oku i słuch w jednym uchu.Uwielbiam góry!Uwielbiam wiosnę!Uwielbiam malować!Uwielbiam moje dwa koty!Uwielbiam wschody słońca!Uwielbiam się śmiać z moją córką!Uwielbiam żyć pełnią życia!!!Uwielbiam też mój kraj, ale nie wszystko jest w nim idealne. Aby skutecznie leczyć  Stwardnienie rozsiane, oprócz leków potrzebuję też intensywnej rehabilitacji. Środki na to muszę pozyskiwać sama. Nie znam Cię, ale to że pomagasz sprawia że jesteś wyjątkowy. A ja bardzo Ci dziękuję za pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Jirowec, 6638 pomagasz mi w codziennym funkcjonowaniu oraz skutecznie się rehabilitować i funkcjonować wśród społeczeństwa.

A ja bardzo Ci dziękuję za pomoc.