Nazywam się Iwona Staroń. Mam 37 lat. Od 7 lat choruję na Nadciśnienie Płucne. To choroba, która powoduje zrastanie tętnic płucnych a to z kolei powoduje niedoczynność serca. Cierpię również na chorobę autoimmunologiczną. W przyszłości czeka mnie przeszczep płuc.

Nie mogę pracować. Ze względu na szybką progresję choroby zastosowano u mnie leczenie w postaci ciągłego wlewu dożylnego odbywającego się za pomocą pompy infuzyjnej i tlenoterapę. Terapia powoduje dużo skutków ubocznych. Leczenie ich i leki przepisane na stałe wymagają dużego nakładu finansowego. Moim największym marzeniem jest móc żyć jak najdłużej i wychować córkę, która ma dopiero 10 lat.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem STAROŃ, 5961 wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu, w zakupie lekarstw i opłaceniu badań. Dziękuję!