Jestem Irek i mam 35 lat, w 2011r. zdiagnozowano u mnie SM - przewlekłą, nieuleczaną, postępująca chorobę. Wcześniej moje życie wyglądało zupełnie inaczej, byłem aktywny fizycznie i zawodowo. Mimo choroby nie poddaje się.

Staram się pracować, spędzać czas z przyjaciółmi, podróżować, cieszyć się tym co mam. Wiem że teraz też jestem w stanie dążyć do celów, marzeń. Co prawda wymaga to więcej wysiłku i czasu. Obecnie jestem leczony interferonami zastrzykami co drugi dzień – bez urlopu. Wierzę że ruch to zdrowie, zatem częsta rehabilitacja „umila mi dzień powszedni”.

Żadna choroba nie jest wyrokiem

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Omachil, 10311 pomagacie mi w walce z chorobą oraz w codziennym funkcjonowaniu.

Z góry dziękuję za udzieloną pomoc.