Witam. Nazywam się Igorek mam 9 lat, choruję na ciężką postać Hemofilii ''A'' 0,1% krzepnięcia czyli dziedziczny niedobór czynnika VIII. Hemofilia to uwarunkowana genetycznie skaza krwotoczna spowodowana niedoborem jednego z czynników krzepnięcia krwi. Ciężka postać choroby świadczy o tym, iż w organizmie aktywne jest poniżej 1% czynnika własnego. W takim przypadku dochodzi do częstych krwawień nie tylko zewnętrznych, ale przede wszystkim wewnętrznych, najczęściej do stawów kolanowych, skokowych, łokciowych czy biodrowych oraz mięśni. Niestety zdarzają się wylewy zagrażające życiu takie jak do Układu Nerwowego czy do otrzewnej.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Kopyczyński, 6607 pomagacie mi Państwo w codziennej walce z chorobą oraz wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.