Nasza córka Ida urodziła się 15 kwietnia 2008 roku. Od trzech lat choruje na cukrzycę insulinozależną. Jest to choroba autoimmunologiczna, w przebiegu której organizm sam wyniszcza wysepki trzustki, które odpowiadają za produkcję insuliny.

Organizm córki sam nie wytwarza insuliny. Dziecko podłączone jest do osobistej pompy insulinowej, dzięki której insulina podawana jest podskórnie w trybie ciągłym. Każdego dnia zmagamy się z nierówną walką o każdy prawidłowy poziom cukru we krwi. Za wysokie i zbyt niskie wartości glikemii mogą prowadzić do szeregu powikłań, w tym śpiączki. Zebrane pieniądze przeznaczymy m.in. na rehabilitacje i zakup leków potrzebnych do leczenia cukrzycy.

WSPOMÓŻ  NAS W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Braun, 8475 pomagacie Państwo naszej córce w codziennych zmaganiach.

Z góry wszystkim bardzo dziękujemy!