23 lipiec 2018 roku to był dzień, który całą moją rodzinę rozbił na kawałki, wtedy została postawiona diagnoza - stwardnienie zanikowe boczne SLA...

23 lipiec 2018 roku to był dzień, który całą moją rodzinę rozbił na kawałki, wtedy została postawiona diagnoza - Zachorowałem w wieku 48 lat. Nie wierzyliśmy w to... Niestety liczne konsultację potwierdziły diagnozę. SLA to nieuleczalna neurologiczna choroba, która niszczy komórki nerwowe odpowiedzialne za pracę mięśni. Stopniowo dochodzi do ograniczenia sprawności ruchowej, w późniejszym etapie do paraliżu aż do zaprzestania zdolności oddechowej, a w konsekwencji do śmierci. Choroba zabrała mi sprawność, moimi rękoma i nogami są w tej chwili najbliżsi.Chorobę można spowolnić, ale to wymaga kosztownego leczenia, rehabilitacji, licznych konsultacji z lekarzami oraz sprzętu, który ułatwi mi codzienne funkcjonowanie oraz odciąży nieco najbliższych. Rodzina robi, co może, ale funduszy na to wszystko nie starcza. Bardzo prosimy o choćby najmniejsze wsparcie, a także modlitwy o wyzdrowienie.

stwardnienie zanikowe boczne SLA.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Mysiński, 10092 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu i w walce o sprawność.