Mam na imię Hubert. Mam 9 lat. Urodziłem się z mózgowym porażeniem dziecięcym. Moja choroba związana jest z wzmożonym napięciem mięśniowym nóg i utrudnia mi samodzielne poruszanie się. Nie dawano mi dużych szans na samodzielne chodzenie.

Moi rodzice podjęli walkę, w wyniku rehabilitacji stopniowo osiągam coraz lepsze rezultaty. Dziś poruszam się już samodzielnie, jednak krawężniki czy wysokie schody, ciągle są dla mnie problemem. Marzę, by w przyszłości wsiąść na zwykły rower lub gonić siostrę na hulajnodze. Lubię grać na gitarze oraz bawić się z kolegami i koleżankami na podwórku.

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOŃCZAK, 4866

wspieracie mnie w codziennym funkcjonowaniu oraz opłaceniu rehabilitacji, hipoterapii, zajęć na basenie i finansowaniu zabiegów otopedycznych.

Dziękuję za pomoc. Hubert Kończak.