Hania w listopadzie 2017 roku skończyła 4 lata. We wrześniu 2015 roku zdiagnozowano u niej cukrzycę I typu...

Hania w listopadzie 2017 roku skończyła 4 lata. We wrześniu 2015 roku zdiagnozowano u niej cukrzycę I typu. Od tego czasu skazana jest na ciągłe pomiary glukozy we krwi za pomocą glukometru oraz podaż insuliny. Aby zmniejszyć częstotliwość kucia paluszków zaczęliśmy stosować system monitorowania (Libra). Niestety nie jest on refundowany, a dla rodziny jest to duży miesięczny wydatek.Do utrzymania prawidłowego poziomu cukru we krwi i życia bez powikłań cukrzycowych potrzebne są także zbiorniki na insulinę, lancety do nakłuwacza, paski do glukometru, plastry do zabezpieczania wkłuć i sensorów itp.Hania każdego dnia dzielnie stawia czoło swojej chorobie. Wspieramy ją z całych sił. Pragniemy córce zapewnić lepszą jakość życia, a do tego potrzebne są odpowiednie środki.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Wrzesińska, 9243 pomagacie mi Państwo w codziennej walce o sprawność.