Nazywam się Hanna Kowalska, od urodzenia poruszam się na wózku inwalidzkim. Choruję na SMA (zanik mięśni). Pomimo fizycznych ograniczeń żyję aktywnie - maluję obrazy, rehabilituję się intensywnie.

W tej chwili korzystam z rehabilitacji odpłatnej, ponieważ powinna ona być ciągła, a ta z NFZ nie wystarcza. Mija rok od zaczęcia leczenia nowym lekiem. Jest ogromna szansa na zatrzymanie postępu choroby, co już odczuwam, a nawet polepszenie stanu zdrowia. Jednak koszty przejazdu na pobranie leku, oraz pobyt mojego opiekuna są wysokie. Jeśli zechce Pan/Pani wspomóc mnie w walce z chorobą i trudem życia codziennego będę bardzo wdzięczna.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem KOWALSKA, 11000 pomagasz mi w codziennym funkcjonowaniu.

Z góry dziękuję za wsparcie.