Siema! Jestem Gustaw - waleczne serce! Tak przynajmniej mówią moi rodzice, bo od tego wszystko się zaczęło..

Urodziłem się zbyt wcześnie, bo w 31 tygodniu ciąży. Nowy Rok rozpocząłem w stanie skrajnie ciężkim, bardzo niestabilnie krążeniowo, z niewydolnością oddechową. Po tygodniu okazało się, że w USG głowy wykryto: krwawienie dokomorowe i krwiaki w fazie ewolucji. W dalszych badaniach potwierdzono obecność masywnego krwiaka wewnątrz i zewnątrz komorowego, po stronie lewej, obejmującego płat potyliczny i skroniowy, krwiak przymózgowy oraz rozsiane krwawienia w komorze bocznej prawej, prawej półkuli i podnamiotowo. Do tego jeszcze w między czasie ostra niewydolność nerek z krwiomoczem. Obecnie jestem pod stałą kontrolą wielu specjalistów. Konieczna jest dalsza systematyczna rehabilitacja ogólnorozwojowa. Żyje, rozwijam się i... Strasznie dużo ćwiczę..

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem POLNIK, 13674 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.