Mam na imię Grzegorz, w 2003 roku zdiagnozowano u mnie dystrofie mięśniową DM 1, należącą do "chorób rzadkich", jeszcze nie wynaleziono na nią leku.

Ponieważ choroba ciągle postępuje, co jakiś czas jestem zmuszony dostosowywać otoczenie do swoich potrzeb, aby móc lepiej radzić sobie z problemami dnia codziennego: higiena osobista, poruszanie się, przygotowywanie posiłków. Terapia z wykorzystaniem komórek macierzystych oraz regularna rehabilitacja mogłyby spowolnić postęp mojej choroby. Niestety obie terapie są bardzo kosztowne. Środki uzyskane dzięki Państwa pomocy chciałbym przeznaczyć m.in. na w/w terapie oraz na sprzęt, który znacznie ułatwiłby mi funkcjonowanie na co dzień.

PROSZĘ, POMÓŻ MI LEPIEJ FUNKCJONOWAĆ

Jeśli możesz przekaż 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SOBKIEWICZ,14127.

Za okazane wsparcie dziękuję.