Grzegorz Piesik

Nazywam się Grzegorz Piesik. Cierpię na ataksję móżdżkowo-rdzeniową (SCA). Jest to nieuleczalna i postępująca choroba genetyczna. Objawia się ona przede wszystkim zaburzeniami równowagi i dysartrią (niewyraźną mową). Inne objawy to drżenie kończyn, zwiększona męczliwość, powolny zanik mięśni, trudności w połykaniu i krztuszenie się. Choroba bardzo wyniszcza organizm i prowadzi do śmierci. Moją nadzieją na normalne życie jest rehabilitacja metodą PNF, która niestety nie jest refundowana przez NFZ. Aby uzyskać efekty, muszę ćwiczyć 2-3 razy w tygodniu przez całe życie. Ponadto pomocny jest Koenzym Q10, który trzeba sprowadzać z USA a koszt sprowadzenia jest duży. Nadzieją dla chorych na ataksję są przeszczepy komórek macierzystych.Dzięki wielkiej determinacji, udało mi się uzbierać pieniądze na przeszczep komórek macierzystych w Częstochowie, ale wciąż potrzebne są fundusze. Zabiegi te są niezwykle kosztowne, zaś aby powstrzymać postęp choroby konieczne jest dokończenie terapii. Z powodu ciężkiej sytuacji finansowej nie jest stać mnie na rehabilitację i leczenie. Moja sytuacja jest bardzo zła. Dlatego bardzo proszę o wsparcie i z góry dziękuję za okazane  serce.

POMÓŻ MI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Piesik, 3069 pomagacie mi Państwo w walce z chorobą i codziennymi zmaganiami.

Drogi Darczyńco, jeżeli przekazywałeś darowiznę przez PayU między 01-17.02.2020, skontaktuj się z nami pod adresem mailowym [email protected], w celu sprawdzenia czy Twoja darowizna trafiła na wybrane subkonto. Ze względu na problemy techniczne, nie przy każdej wpłacie zaciągał się identyfikator Podopiecznego. Zależy nam aby wszelkie wpłaty zaksięgować zgodnie z Twoją wolą. Przepraszamy za utrudnienia.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<