Grzegorz, jego żona Joasia i 2 dzieci (Kinga 4 lata i Maciej 2 lata) jeszcze kilka miesięcy temu prowadzili normalne życie. Sytuacja zmieniła się diametralnie od momentu wykrycia u Grzegorza szybko postępującej choroby – SLA (stwardnienia zanikowego bocznego).

Grzegorz jest osobą rodzinną, spokojną, cierpliwą, zanadto wrażliwą, pomocną, służący radą. Stara się być osobą niekonfliktową. Jego hobby i pasja to wędkarstwo oraz taniec, z chęcią przygotowuje różne przysmaki dla dzieci i żony. Od czasu diagnozy sytuacja rodziny bardzo się pogorszyła. Niestety pogarsza się stan zdrowia Grzegorza – obecnie porusza się na wózku inwalidzkim, ma problemy z mową, nie funkcjonuje samodzielnie.

WSPOMÓŻ GRZEGORZA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GACKOWSKI, 12449 wspierasz Grzegorza w codziennym funkcjonowaniu.