Gabrysia jest dzieckiem niesłyszącym. Po prawie dwóch latach została zaimplantowana i trzeba było pokazać jej każdy dźwięk. Nauczyć kiedy słyszy a kiedy jest cisza. Jak wydawać dźwięki, jak brzmi jej otoczenie- mama, tata, pies, auto, odkurzacz, jak brzmi ona sama, że ma głos i może za jego pomocą się porozumiewać ze światem.

Gabrysia od samego początku była poddana intensywnej rehabilitacji słuchu i mowy. Dzieci zaimplantowanie nie uczą się słyszeć ani mówić spontanicznie, tak jak dzieci ze zdrowym słuchem fizjologicznym. Fundusze zebrane z przekazanego 1% pomagają nam utrzymać procesory, oraz wspomagają dalszą rehabilitację, dzięki której Gabrysia coraz więcej słyszy.

PROSIMY O WSPARCIE

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem Lintas, 8222 wspieracie codzienne funkcjonowanie Gabrysi. Serdecznie Państwu dziękujemy.