Nazywam się Franciszek Nowak. Urodziłem się w 2012 roku. Od urodzenia mam Zespół Arnolda – Chiariego typu I – przemieszczenie móżdżka i pnia mózgu do kanału kręgowego. Z tego powodu mam obniżone napięcie mięśniowe, opóźniony rozwój koordynacji i równowagi, oraz niską sprawność językową. Mam też stwierdzoną dwupłatkową zastawkę aortalną serca oraz niedoczynność tarczycy ze stanem zapalnym, przez co do końca życia będę musiał przyjmować leki.Potrzebna jest mi wieloletnia intensywna terapia z rehabilitantami, neurologopedą, terapeutą integracji sensorycznej oraz psychologiem. Mam wielki potencjał. Jestem bardzo zmotywowany i ambitny. Łatwo i chętnie nawiązuję relacje z terapeutami. Dzięki temu razem z całą rodziną cieszę się z mojej systematycznej poprawy w zakresie mowy, poruszania się i relacji z rówieśnikami.

PROSZĘ O WSPARCIE W WALCE O LEPSZE ŻYCIE

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Nowak, 5881 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.