Franek urodził się w 35 tygodniu ciąży jako wcześniak. Jest pogodnym i wesołym chłopcem, niestety jego przedwczesne przyjście na świat przyniosło skutki uboczne.

U Franka zdiagnozowano: wodonercze olbrzymie wrodzone obustronne, hipoplazję ciałka modzelowatego, wadę serduszka ASD II – ubytek przegrody między przedsionkowej i astmę wczesnodziecięcą. W związku z licznymi operacjami i pobytami w szpitalach, Frania rozwój psychoruchowy jest opóźniony. Aby móc dalej dzielnie walczyć, by dorównać rówieśnikom, wymaga wsparcia i rehabilitacji, co wiąże się ze sporymi kosztami.

Możesz pomóc Frankowi oddając swój 1% podatku lub też wpłacając darowiznę.

Przekazując 1% podatku lub darowizną Fundacji Avalon z dopiskiem MĄCZYŃSKI, 13882 wspieracie codzienne funkcjonowanie Frania.

Za okazaną pomoc dziekujemy.