Cześć, jestem Niutek. Urodziłem się w lipcu 2018 r. Podobno mam Mózgowe Porażenie Dziecięce, ale nie za bardzo wiem o co w tym chodzi. Ostatnio nauczyłem się samodzielnie stać, robię nawet kilka kroków. Od niedawna umiem gryźć stałe pokarmy. Niestety nie mówię, chociaż mam wiele do powiedzenia.

Jestem szczęśliwym chłopcem, który lubi poznawać ludzi, zwierzęta i przyrodę. Marzymy z Rodzicami o mojej samodzielności – żebym się kiedyś umiał sam ubrać, nakarmić, czy wejść po schodach. Żeby stało się to możliwe potrzebuję wsparcia wielu rehabilitantów, masażystów, logopedów, specjalistycznych sprzętów, a na to potrzeba pieniędzy.

Proszę, kibicujcie mi i bądźcie dumni z moich postępów!

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem FUROWICZ, 10480 stajecie się częścią moich sukcesów i pomagacie mi w codziennym funkcjonowaniu.