Franciszek Buczek

Franciszek Buczek , lat 28. Od urodzenia „choruje” na Mózgowe Porażenie Dziecięce  sprzężone z upośledzeniem umysłowym w stopniu głębokim oraz  zupełny brak językowego porozumiewania się. Do codziennej egzystencji konieczna jest całodobowa pomoc rodziny. Dzięki rodzicom – ich ciężkiej pracy, oporze, walce i rehabilitacji  potrafi dzisiaj  na  bardzo krótkie dystanse poruszać się samodzielnie, na własnych nogach. Jednak na co dzień niezbędne jest korzystanie z wózka inwalidzkiego. Ze względu na częstą eksploatację  po mało korzystnej kamienistej infrastrukturze dróg wiejskich obecnego, potrzebny jest nowy, aktywny wózek.  Zakup ten będzie znacznym wsparciem dla   starszych już rodziców a tym samym dla Franciszka w  przemieszczaniu się. Zgromadzone na koncie środki pomogą także w zakupie leków oraz koniecznych na co dzień pieluchomajtek.  Marzeniem rodziców jest dalsza rehabilitacja  Franciszka, by mógł chociaż w podstawowych czynnościach uniezależnić się od pomocy osób trzecich. Jak śpiewał Stanisław Sojka : „Na miły Bóg,.. Życie nie tylko po to jest, by brać. Życie nie po to, by bezczynnie trwać. I aby żyć siebie samego trzeba dać. „  Potrzeb Franciszka  jest wiele, dlatego też każda złotówka na pewno będzie adekwatnie i korzystnie wykorzystana oraz okaże się ułatwieniem w codziennych zmaganiach.  Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Buczek, 5295 pomagacie Państwo w codziennych zmaganiach Franciszka i jego rodziny.  Z góry serdecznie dziękujemy za Państwa życzliwość i wsparcie.

PROSZĘ O POMOC

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<