Nazywam się Filip Wójtowicz. Urodziłem się w lutym 2016r. z nieuleczalną chorobą, jaką jest Choroba Recklinghausena, inaczej Nerwiakowłókniakowatość (NF1). Jest to bardzo trudna i bardzo nieprzewidywalna choroba.

W związku z tą chorobą mając 10 miesięcy zdiagnozowano u mnie Młodzieńczą Białaczkę Mielomonocytową (JMML). Jedynym ratunkiem na uratowanie mojego życia był szybki przeszczep szpiku kostnego. Niestety przeszczep to jedynie połowa drogi do zdrowia. Chorując na te dwie choroby muszę być pod ścisłą kontrolą wielu specjalistów. Wiąże się to z częstymi wyjazdami do szpitali i różnych poradni specjalistycznych.

Jeżeli zastanawiasz się komu podarować swój 1%, to proszę pomyśl o mnie.

Przekazując 1% podatku Fundacji AVALON z dopiskiem WÓJTOWICZ, 11043 uczynicie Filipka szczęśliwszym, pomożecie w walce z chorobą i w codziennym funkcjonowaniu. Dziękujemy! Rodzice Filipka