Mam na imię Filip urodziłem się 20.11.2018r. Jestem wcześniakiem z 29 tygodnia. Po porodzie doszło u mnie do wodogłowia i wylewów dokomorowych III i IV stopnia, które spowodowały padaczkę i wzmożone napięcie mięśniowe.

Odkąd się urodziłem muszę walczyć. Na skutek rozległej infekcji OUN doszło do zapalenia mózgu i opon mózgowo rdzeniowych. Powstały zmiany malacyjne i niedokrwienne tkanek nerwowych wraz z martwicą rozpływną. Nie jestem w stanie sam oddychać. Robi to mój przyjaciel - respirator. Mam porażenie czterokończynowe i korowy zanik wzroku. Wymagam intensywnej rehabilitacji oraz pomocy wielu specjalistów. Proszę Państwa o pomoc.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SZPAKOWSKI,12408 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.