Filip Oryszczyn

Filip jest bardzo wesołym i inteligentnym dziewięciolatkiem zmagającym się z autyzmem dziecięcym. Zaburzenie to utrudnia Filipowi przede wszystkim właściwe rozpoznawanie i wyrażanie swoich uczuć oraz jasne...

Filip jest bardzo wesołym i inteligentnym dziewięciolatkiem zmagającym się z autyzmem dziecięcym.Zaburzenie to utrudnia Filipowi przede wszystkim właściwe rozpoznawanie i wyrażanie swoich uczuć oraz jasne komunikowanie myśli. Powoduje to, że nawiązywanie i utrzymywanie relacji z rówieśnikami w przypadku Filipa jest dosyć ograniczone. Słownictwo Filipa jest bogate i różnorodne, jednak nie zawsze stosowane we właściwym kontekście. Chłopiec często też posługuje się neologizmami lub wymyślonym przez siebie językiem. Łatwiej nawiązać mu kontakt z osobami dorosłymi, wymaga to jednak z ich strony dużo zrozumienia, cierpliwości i spokoju. Aby pomóc Filipowi lepiej rozumieć siebie i innych, potrzeba terapii psychologicznej, logopedycznej i pedagogicznej.Autyzm wiąże się też z obniżeniem sprawności ruchowej, co z kolei wymaga wsparcia terapeuty integracji sensorycznej.Dodatkowo, w przypadku Filipa, zaburzeniem towarzyszącym jest nadpobudliwość ruchowa, a łagodzenie jej objawów wiąże się z podawaniem odpowiednich środków farmakologicznych. Konieczna jest też właściwa dieta, wyłączająca cukry proste, laktozę czy kazeinę, która łagodzi objawy trawienno-metaboliczne oraz zmniejsza nasilenie zachowań trudnych. Dla ogólnej poprawy kondycji chłopca we wszystkich zaburzonych obszarach pomocne mogą być zajęcia hydroterapii, muzykoterapii czy hipoterapii.Dla ogólnej poprawy kondycji chłopca we wszystkich zaburzonych obszarach pomocne mogą być zajęcia hydroterapii, muzykoterapii czy hipoterapii.Comiesięczne koszty terapii są bardzo duże, dlatego zwracamy się z apelem o wsparcie finansowe z Państwa strony. Dotychczasowe działania przynoszą bardzo pozytywne rezultaty, ale niezbędna jest dalsza praca.Państwa pieniądze na pewno nie zostaną zmarnowane!Przekazując 1% podatku lub darowiznę pomagają nam Państwo w codziennych zmaganiach. Za wszelką pomoc będziemy bardzo wdzięczny.

FUNDACJI AVALON z dopiskiem Oryszczyn, 3560

Przekazując 1% podatku lub darowiznę FUNDACJI AVALON z dopiskiem Oryszczyn, 3560 pomagają nam Państwo w codziennych zmaganiach. Za wszelką pomoc będziemy bardzo wdzięczny.

Poniżej znajdziecie Państwo najnowszy program do rozliczeń PIT za rok ubiegły. W rubryce dotyczącej przekazania 1% został wstawiony numer KRS Fundacji AVALON.

Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJEMY ZA WSPARCIE FUNDACJI AVALON :)

Pobierz wersję dla systemu Windows

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu MAC OS:

e-pity po prostu

Pobierz wersję dla systemu Linux:

Program e-pity Copyright 2017-2018 e-file sp. z o.o. sp. k.    e pity po prostu

Prowadzone przez: BGŻ BNP Paribas Bank Polska S.A.<