Filipek ma dwa latka. Jest naszym trzecim synem. Urodził się z wylewem do prawej komory oraz zakrzepicą zatok żylnych mózgu. Aktualna diagnoza to: Mózgowe Porażenie Dziecięce- porażenie połowicze lewostronne. Od narodzin jest pod stałą opieką wielu specjalistów a szczególnie neurologa i hematologa oraz od 3-mca życia uczęszcza na rehabilitacje.

Na pierwszy rzut oka Filip wygląda na zdrowego chłopca. Jest wesoły, uśmiechnięty i ciekawy otaczającego go świata. Jednak niedowład lewej strony utrudnia mu wiele czynności. Od niedawna dzięki ciężkiej pracy rehabilitantów i rodziców postawił swoje pierwsze kroki. Dlatego potrzebuje specjalistycznych ortez i bucików aby korygować nóżki w trakcie chodzenia, a także dalszej rehabilitacji. Filip dopiero zaczyna mówić, wymaga dużego wsparcia logopedy. Dzięki wsparciu darczyńców jesteśmy w stanie zapewnić Filipowi dalszą rehabilitację i możliwość prawidłowego rozwoju.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem FLASZA, 12660 pomagasz Filipowi w codziennym funkcjonowaniu. Za wszelką pomoc dziękujemy.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon