Mam na imię Filipek, urodziłam się 28.06.2017 w 36 tygodniu ciąży z niską masą ciała 1380g. Jestem wesołym i uśmiechniętym chłopcem mimo, iż wada genetyczna, głęboki niedosłuch i anomalie rozwojowe błędnika namieszały w moim życiu i bardzo opóźniły moj rozwój psychoruchowy.

Jednak nie poddaje się i żaden czarny scenariusz mi nie straszny. Gdyż miałem nie siedzieć a siedzę, miałam nie raczkować a raczkuje, miałem nie chodzić, a robie juz samodzielnie 12 kroków. Dzięki państwa pomocy oraz wsparciu i wytrwałości najbliższych może kiedyś w przyszłości jak koledzy bede biegać, skakać, grać w piłkę czy jeździć na rowerze.

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem CZECHOWICZ,12902 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie, dalszą rehabilitacje oraz koszty związane ze sprzętem ortopedycznym a także turnusy logopedyczne.