Mam 23 lata. Byłam szczęśliwą studentką pielęgniarstwa. Moja historia choroby zaczęła się upadkiem na wędrówce w Bieszczadach.

Ból po upadku stawał się coraz silniejszy, lekarze nie potrafili mi pomóc. Diagnoza - mięsak Ewinga - była ogromnym ciosem. Nowotwór umiejscowił się w miednicy i rozprzestrzenił na kość biodrową i krzyżową. Obecnie jestem po 16 cyklach chemioterapii, naświetlanych trwających 6 tygodni , operacji przerzutu do płuc i przeszczepie komórek macierzystych. Musimy przygotować się na walkę – nierefundowane leczenie środkiem Voyrient, które przekracza moje możliwości finansowe. Lekarze przewidują roczne terapię.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopskiem UCHMAN, 9887 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu i walce z chorobą.

Dziękuję za okazaną pomoc.