U Fabiana (4,5 roku) zdiagnozowano autyzm, całościowe zaburzenia rozwojowe, napięcie mięśniowe, stany lękowe, stereotypie ruchowe oraz torbiel mózgu wielkości 3,5 cm powodujący zaburzenia wzroku oraz liczne zaburzenia neurologiczne w tym stany padaczkowe.

Fabian potrzebuje kosztownej rehabilitacji, jest pod opieką poradni psychologiczno-pedagogicznej, a także ośrodka dla niepełnosprawnych intelektualnie. Specjalistyczne usługi opiekuńcze, oligofrenopedagog, stałe kontrole psychiatryczne, neurologiczne, zajęcia wspomagające rozwój są kosztowne. Nie wszystkie wydatki refunduje NFZ, dlatego prosimy o wsparcie.

WSPOMÓŻ FABIANKA W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem STRZYŻEWSKI, 6695 pomagacie nam w codziennym funkcjonowaniu i walce o lepsze jutro dla Fabianka. Dziękujemy za wsparcie. Rodzice i brat bliźniak Gracjan.