Dzień Dobry! Nazywam się Ewelina Sztwiertnia, mam 38 lat, jestem mamą dwójki wspaniałych dzieci, żoną i osobą, która do września 2017 r. mogła cieszyć się rodziną i życiem. Niestety podstępne choroby, jakimi były udar niedokrwienny mózgu, infekcyjne zapalenie wsierdzia i operacja zastawki aortalnej sprawiły, że stałam się osoba niepełnosprawną...

Dzień Dobry!Nazywam się Ewelina Sztwiertnia, mam 38 lat, jestem mamą dwójki wspaniałych dzieci, żoną i osobą, która do września 2017 r. mogła cieszyć się rodziną i życiem. Niestety podstępne choroby, jakimi były udar niedokrwienny mózgu, infekcyjne zapalenie wsierdzia i operacja zastawki aortalnej sprawiły, że stałam się osoba niepełnosprawną. Mam afazję, czyli problemy z komunikowaniem się z otoczeniem oraz paraliż prawej strony ciała. Od września 2017r. lekarze i rehabilitanci walczą o mój powrót do względnej sprawności, ale przebyte w międzyczasie 3 operacje (dwie serca i płuc) spowodowały, że rehabilitacja neurologiczna, kardiologiczna i ruchowa przebiegały w wolniejszym tempie. Jestem już ponad 6 miesięcy poza domem, ale bardzo zdeterminowana, aby ćwiczyć zarówno mowę jak i sprawność fizyczną. Dzień za dniem.Niestety możliwość rehabilitacji w warunkach szpitalnych dobiega końca i niebawem wrócę do domu, a wysokie koszty rehabilitacji i specjalistycznego sprzętu oraz dostosowanie domu do potrzeb osoby niepełnosprawnej przekraczają znacząco możliwości budżetu domowego.Efektywna rehabilitacja musi być intensywna, jest to także proces długotrwały i wiąże się ogromnymi nakładami finansowymi, dlatego zwracam się do Państwa z prośbą o pomoc w tym jakże trudnym dla mnie czasie. Bardzo potrzebuję wsparcia finansowego, aby walczyć niepełnosprawnością, móc kiedyś swobodnie rozmawiać z dziećmi i po prostu żyć!

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Sztwiertnia, 8754 pomagacie mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.