Nazywam się Ewa Uścińska, jestem żoną, matką 3 córek oraz babcią 2 wspaniałych chłopców. Mam 58 lat i cierpię na stwardnienie boczne zanikowe. Wszystko zaczęło się pod koniec 2019r. od opadającej stopy, a w styczniu 2020r. usłyszałam diagnozę: stwardnienie boczne zanikowe (SLA).

Jest to postępująca nieuleczalna choroba neurodegeneracyjna, która atakuje komórki nerwowe w mózgu i rdzeniu kręgowym. Nie jestem zdolna do samodzielnej egzystencji, wymagam pomocy przy najprostszych czynnościach oraz stałej opieki. Potrzebuję również bardzo kosztownej i specjalistycznej rehabilitacji. Mimo trudności i bólu, który niesie ze sobą choroba chcę walczyć, bo mam dla kogo żyć.

Dlatego bardzo proszę ludzi dobrej woli o pomoc w tej nierównej walce.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem UŚCIŃSKA, 13699 wspieracie moje codzienne funkcjonowanie.

Z góry serdecznie wszystkim dziękuję za okazane serce i pomoc.