Nazywam się Ewa - Anna Orlikowska, mam 59 lat. Choruję na stwardnienie rozsiane, toczeń układowy ze współistniejącą chorobą APS, a także na choroby endokrynologiczne tarczycy i kory nadnerczy.

Jestem po aloplastyce stawu biodrowego lewego, mam stwierdzony niedowład prawostronny (tetrapareza kończynowa). Jestem osobą poruszająca się na wózku, a od 2 miesięcy nie jestem w stanie sama wstać z łóżka. Do wykonania najprostszych czynności życiowych potrzebuję pomocy osób trzecich. Pomimo bólu i przeciwności losu walczę o poprawienie mojego stanu zdrowia i zniwelowanie bólu, który odbiera mi radość z życia.

PROSZĘ O POMOC NA REHABILITACJĘ, ABYM MOGŁA WALCZYĆ Z PRZECIWNOŚCIAMI LOSU I CHOROBAMI

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem ORLIKOWSKA, 2757 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu i dalszym leczeniu.