Mam na imię Edyta. Pięć lat temu zdiagnozowano u mnie dystrofię twarzowo-ramieniowo-łopatkową (zanik mięśni). FSHD to ciężka choroba genetyczna, postępująca i nieuleczalna, atakująca wszystkie mięśnie.

Od 32 lat pracuję jako nauczyciel przedszkola, więc także i z tego powodu diagnoza była dla mnie jak wyrok, bo zabrała mi możliwość wykonywania zawodu, w którym się spełniałam. Nie mam nawet nadziei na lek, ponieważ taki nie istnieje. Jedynym środkiem, który może nieco spowolnić postęp choroby jest codzienna, profesjonalna i bardzo droga rehabilitacja, na którą mnie nie stać .Jestem osobą samotną. Marzę o powrocie do pracy, do moich wychowanków.

Proszę, pomóż mi spełnić moje marzenie.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Giero, 13888 pomagają mi Państwo w codziennym funkcjonowaniu.

Za okazane wsparcie serdecznie dziękuję.