Ewa Dziwulska całe życie pracowała jako pedagog szkolny oraz dyrektor szkoły podstawowej. Zachorowała nagle, 4 lutego 2015 r., - doszło do pęknięcia i rozległego krwotoku z tętnicy środkowej mózgu. Przeszła operację, która uratowała jej życie. Udar spowodował trwałą niepełnosprawność - paraliż prawej części ciała i głęboką afazję. W szkole Ewa uczyła życia dzieci, teraz na nowo uczy się go sama.

Każdy dzień dla Ewy to walka o samodzielność, żmudna rehabilitacja i niestety często frustracja z powodu braku oczekiwanych postępów. Wymierne efekty przynosi intensywna rehabilitacja w specjalistycznych ośrodkach rehabilitacji neurologicznej, których w Polsce jest niewiele - a pobyt w nich jest bardzo kosztowny.

WSPOMÓŻ EWĘ W DĄŻENIU DO SPRAWNOŚCI

Przekazując 1% i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem DZIWULSKA, 5264 pomagacie Państwo Ewie w codziennym funkcjonowaniu oraz w walce o sprawność.