Mam na imię Ewa. Choruję na stwardnienie rozsiane w postaci postępującej od 24 lat. Poruszam się tylko dzięki pomocy osób trzecich. Jedynym sposobem na poprawę sprawności ruchowej jest regularna rehabilitacja.

Uczęszczam na fizjoterapię oraz od kilku miesięcy staram się uczęszczać na zajęcia, na których używany jest egzoszkielet. Dzięki niemu jestem w stanie wykonać ok. 1000 kroków, co sprawia mi ogromną radość. Zarówno fizjoterapia, jak i egzoszkielet są zlokalizowane w innych miastach niż moje miejsce zamieszkania. Zabiegi wraz z transportem są kosztowne i niestety nie będę w stanie z nich regularnie korzystać bez Waszej pomocy.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem CZARNECKA, 6759 pomagacie mi Państwo w codziennym funkjonowaniu i walce z chorobą.

Dziękuję!