Eryczek urodził się 1.10.2013 r. z wadą genetyczną (zespół Downa) oraz z poważną wadą serca ( AVSD postać całkowita, wspólny kanał przedsionkowo-komorowy).

Zmaga się również z innymi dolegliwościami towarzyszącymi zespołowi Downa. Znajduje się pod stałą opieką specjalistów takich jak: kardiolodzy, genetyk, laryngolog, okulista, logopeda, endokrynolog, audiolog. Niestety każda taka wizyta wiąże się z długim oczekiwaniem i dużym wydatkiem. Pomimo tych wszystkich trudności Eryczek jest bardzo pogodnym dzieckiem. Możesz pomóc Eryczkowi w zdobywaniu kolejnych drobnych kroków w drodze do prawie normalnego funkcjonowania wśród jego rówieśników.

Wasz 1% jest dla Eryczka szansą na lepsze życie.

Przekazując swój 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem GROCHOWSKI, 3208 wspieracie codzienne funkcjonowanie Eryczka. Za każde wsparcie serdecznie dziękujemy. Sylwia i Janusz Grochowscy.