Na imię mam Emilia. Od urodzenia choruję na wady genetyczne kostne wrodzone: achondroplazję, skoliozę, zwyrodnienie stawów oraz kataraktę – zaćmę (nie widzę na jedno oko).

W dzieciństwie przeszłam szereg operacji nóg, bioder i kręgosłupa. Mam częściowy niedowład prawej nogi i ręki oraz znaczne zniekształcenie obu tych kończyn. Od 25 lat poruszam się przy pomocy kul pachowych i coraz częściej wózka inwalidzkiego. Niestety choroba w dalszym ciągu postępuje. Od niedawna borykam się również z neuropatią obwodową kończyn górnych. Każdego dnia walczę o siłę, samodzielność i przede wszystkim o to, by zahamować postęp choroby.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Siuta, 8487 pomagacie mi Państwo w walce o sprawność oraz w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję