Witam. Mam na imię Emilia. Całe życie zmagam się ze znaczną niepełnosprawnością ruchową. Oprócz problemów neurologicznych (porażenie czterokończynowe) mam zwichnięty lewy staw biodrowy oraz przewlekłą niedoczynność tarczycy. Moja codzienność to walka z bólem i ograniczeniami własnego ciała. Pomimo wszelkich przeciwności losu staram się żyć normalnie – aktywnie, na tyle, na ile jest to możliwe. Niestety od jakiegoś czasu stan mojego zdrowia stopniowo się pogarsza. Aby zatrzymać lub przynajmniej spowolnić ten proces niezbędna jest długotrwała, systematyczna i kosztowna rehabilitacja. Jednakże okazało się, iż w moim przypadku skuteczne i bezpieczne są tylko określone metody rehabilitacji oraz niektóre zabiegi fizjoterapeutyczne. Większość z nich nie jest w ogóle dostępna w ramach państwowej służby zdrowia. W związku z powyższym jestem niejako „skazana” na bardzo drogą rehabilitację prywatną. Ogromne wydatki, które się z tym wiążą znacznie przekraczają moje  możliwości finansowe. Dlatego za pośrednictwem Fundacji Avalon, zwracam się z uprzejmą prośbą o wsparcie.  Będę niezmiernie wdzięczna za każdą udzieloną pomoc. Dziękuję bardzo serdecznie wszystkim tym osobom, które zdecydują się wesprzeć mnie w mojej walce o zdrowie i samodzielność.

WSPOMÓŻ MNIE W CODZIENNYCH ZMAGANIACH

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Sachogłuchowicz, 6636 wspieracie mnie Państwo w pokryciu kosztów rehabilitacji oraz codziennego funkcjonowania.