Mam na imię Elżbieta. Zmagam się z dwoma chorobami o podłożu immunologicznym. Jestem po operacji guzka tarczycy oraz po terapii jodem. 5 lat temu moja trzustka przestała wytwarzać hormon niezbędny do życia - insulinę.

Zachorowałam na nieuleczalną chorobę - Cukrzycę typu 1 LADA. Moja kolejna choroba radykalnie zmieniła moje życie. Cukrzyca wymaga ciągłej kontroli poziomu cukru, przeliczania kaloryczności posiłków i podawania odpowiedniej dawki insuliny, rehabilitacji. Nieprzestrzeganie tych zasad grozi śpiączką cukrzycową. Zakup wszelkiego rodzaju urządzeń umożliwiających lepszą kontrolę glikemii dla dorosłych nie podlega refundacji w ramach NFZ.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Szymanowska,5627 pomagają mi Państwo w codziennych trudach.

Dziękuję wszystkim :)