To ja, Elżbieta Stasiak z d. Polak. Mam 62 lata. Jestem żoną, mamą i babcią. Od 25 lat choruje na ASC (Ataksja Rdzeniowo Móżdżkowa). Choroba ta jest NIEULECZALNA! Powoduje destrukcje układu nerwowego. Pomału odbiera mi mowę, siłę w rękach i już niedługo nie przytulę moich dzieci, męża, wnuków. Odebrała mi już nogi, poruszam się na wózku inwalidzkim.

Od 16 lat choruję na Reumatoidalne Zapalenie Stawów, ropień oka, który okazał się efektem RZS. Pomimo starań lekarzy dziś nie widzę na lewe oko. Przewlekły ból czasami odbiera mi chęć do życia. Bólu nie można całkowicie zlikwidować, a jedynie w lekkim stopniu uśmierzyć. Mimo przeciwności losu staram się ,,normalnie" żyć, może trochę inaczej się uśmiecham, może trochę mniej, ale każdego dnia walczę z chorobami i nie poddam się tak łatwo!

Będę bardzo wdzięczna za każdą, choćby najmniejszą wpłatę. Kontakt ze mną: [email protected]

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem STASIAK,582 wspieracie Państwo mój plan spowolnienia procesów chorobowych abym jak najdłużej, pomimo cierpienia, mogła cieszyć się życiem.

Wesprzyj działania Fundacji Avalon