Dominik urodził się 22.02.2015 roku z obustronną hipodysplazją nerek, schyłkową niewydolnością nerek oraz stopami końsko szpotawymi. Miał gipsowane nóżki, operacje podcięcia ścięgna Achillesa, a następnie wiele lat był leczony szyną Denisa-Brown’a

Obecnie stopy oraz kręgosłup wymagają rehabilitacji, a na prawą nogę na noc zakładana jest łuska. Przez pierwsze trzy lata życia Dominik był codziennie dializowany otrzewnowo oraz karmiony przez sondę. W marcu 2018r. przeszedł pierwszy przeszczep nerki. Zaczął jeść samodzielnie i mówić. Niestety teraz walczymy z odrzutem aby nie wrócił na dializy i mógł się prawidłowo rozwijać.

POMÓŻ DOMINIKOWI W WALCE Z CHOROBĄ

Przekazując 1% podatku i darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WIĘCEK, 11011 pomagasz Dominikowi w walce o zdrowie i w codziennym funkcjonowaniu.