Dominik ma 8 lat, od urodzenia cierpi na wodonercze i zmaga się z wieloma trudnościami. W wieku 3 lat zdiagnozowano u synka afazję motoryczną. Obecnie diagnoza zmieniona na autyzm dziecięcy z opóźnieniem umysłowym stopnia lekkiego.

Głównym problemem jest opóźniona mowa, mała sprawność rąk, obniżone napięcie mięśniowe, zaburzenia integracji sensorycznej i wybiórczość pokarmowa. Obecnie diagnozujemy się pod kątem choroby genetycznej. Synek wymaga wielu terapii i potrzebuje zwiększonych środków finansowych na leczenie oraz sił do pracy w domu wg wskazówek terapeutów. Zebrane fundusze chcemy przeznaczyć na terapie, leczenie oraz pomoce terapeutyczne do pracy w domu.

WESPRZYJ DOMINIKA W WALCE O SAMODZIELNOŚĆ

Przekazując 1% podatku Fundacji Avalon z dopiskiem KALINOWSKI, 12285 wspieracie Dominika w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękujemy za każdą przekazaną kwotę.