Mój mąż Dominik w grudniu 2018 roku miał wypadek na nartach. Doznał ciężkiego urazu kręgosłupa, w odcinku szyjnym C6-C7 i zmiażdżył rdzeń kręgowy.

Skutkiem tego zdarzenia jest niedowład czterokończynowy. Na dzień dzisiejszy Dominik porusza jedynie rękoma, a jego dłonie są bezwładne, podobnie jak reszta ciała. Wymaga stałej całodobowej opieki i pomocy przy codziennych czynnościach, a jedyną szansą na poprawę ruchomości jest długotrwała i bardzo kosztowna rehabilitacja. Oprócz pozytywnych słów bliskich, przyjaciół a także całkiem obcych ludzi, potrzebujemy również bardzo dużych pieniędzy, m.in. na przystosowanie mieszkania, sprzęt rehabilitacyjny, terapie, które pomogą Dominikowi ponownie stać się osobą niezależną.

W głębi serca wierzymy, że nie tylko ręce, ale i nogi Dominika uda się „obudzić”.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem CHODKIEWICZ, 11291 pomożecie Dominikowi w codziennym funkcjonowaniu. Dziękujemy.