Cześć, mam na imię Diana. Razem z siostrą urodziłyśmy się 21 października 2012 roku w 32 tygodniu ciąży. Ważyłam 1635g. i otrzymałam 5 punktów w skali Apgar. Pierwszy miesiąc życia spędziłam w szpitalu w inkubatorze. Mam szereg zdiagnozowanych chorób: dziecięce porażenie mózgowe, wodogłowie, wadę serca, wady wrodzone dużych naczyń krwionośnych, problemy z oddychaniem i jedzeniem, refluks, wzmożone napięcie mięśniowe, atopową skórę oraz szpotawe stopy. Pierwsze operacje mam już za sobą – mam założony kołnierz antyrefluksowy oraz wycięty wyrostek. Podczas ostatniego ponadmiesięcznego pobytu w szpitalu uaktywniła się u mnie padaczka. Bardzo chciałabym mówić. Chodzenie niestety jest nadal poza moim zasięgiem. Ale przy tym wszystkim jestem bardzo radosnym dzieckiem i dzięki mojej ciężkiej pracy robię ogromne postępy i nadrabiam opóźnienie rozwojowe. Pieniądze pozyskane z 1% zostaną przeznaczone na indywidualną rehabilitację oraz zajęcia z logopedą. W razie potrzeby mogę udostępnić pełną dokumentację medyczną, proszę o kontakt pod adresem [email protected]

POMÓŻ MI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem Lachowska, 2681 wspomagacie mnie Państwo w codziennych zmaganiach.