Dawid urodził się w lipcu 2015r. Zdiagnozowano u niego bardzo rzadką chorobę zespół Wiskotta-Aldricha. Jedyną metodą leczenia jest przeszczep szpiku, który przeszedł w sierpniu 2018r. Od początku zmagał się z autoimmunologiczną niewydolnością szpiku, tzn. nowy szpik nie pracował.

Pierwszy rok po przeszczepie Dawid praktycznie spędził w szpitalu, wymagając nawet codziennych przetoczeń preparatów krwiopochodnych. W czerwcu 2019r. zdecydowano o doszczepie komórek macierzystych oraz wdrożono nierefundowany lek Revolade. Po trzech miesiącach wyniki zaczęły się powoli stabilizować. Dawid jest pod stałą opieką Kliniki Przylądek Nadziei we Wrocławiu.

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem WOŹNICZKA, 11030 wspieracie Dawida w codziennym funkcjonowaniu i walce o zdrowie.