Mam na imię Dawid i cierpię na Zesztywniające Zapalenie Stawów Kręgosłupa - nieuleczalną, zapalną chorobę tkanki łącznej o podłożu autoimmunologicznym. ZZSK wraz z rozwojem prowadzi do zrastania między trzonami kręgów przez co kręgosłup traci elastyczność, sztywnieje i całkowicie unieruchamia chorego.

Codziennie towarzyszy mi ogromny, nieustający ból i sztywność powodowane stanem zapalnym. Coraz częściej mam trudności z poruszaniem i wykonywaniem najprostszych czynności. Choroba diametralnie zmieniła moje życie. Każdego dnia nieodwracalnie odbiera mi jego cząstkę. Możesz pomóc zatrzymać rozwój choroby.

PODARUJ MI SZANSĘ I ZMIEŃ MOJE ŻYCIE NA LEPSZE

Przekazując 1% swojego podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem SZYMCZAK, 12096 pomagasz mi w codziennym funkcjonowaniu i w finansowaniu mojego leczenia oraz rehabilitacji.