Dawid ma 37 lat. 7 września 2019 roku w wyniku nieszczęśliwego wypadku samochodowego doznał uszkodzenia rdzenia kręgowego, co spowodowało porażenie kończyn dolnych i uszkodzenie nerwu wzrokowego. Dawid to uśmiechnięty przewodnik beskidzki, kolarz szosowy, Mistrz Polski i V-ce Mistrz Świata w półmaratonie nordic walking.

Sport, ruch dla Dawida były całym jego życiem, pasją i pracą zawodową. Mimo to nie załamał się i walczy. Dawid ma szanse na odzyskanie samodzielności życia, poruszania się, w przyszłości podjęcia pracy, jednak konieczna jest kosztowna rehabilitacja w specjalistycznym ośrodku.

POMÓŻ MI W WALCE O SPRAWNOŚĆ

Przekazując 1% podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem RADZIEJEWSKI, 12072 wspierasz mnie w codziennym funkcjonowaniu.

Dziękuję za okazaną pomoc.