Dawid został zdiagnozowany w wieku 2 lat, dzięki temu szybko rozpoczęta terapia zaczęła przynosić efekty. Niestety u Dawida nastąpił regres (2019), przestaje mówić (mutyzm wybiórczy), ma olbrzymi lęk przestrzeni więc głównie na moich plecach "schodzi" ze schodów. Nigdy nie wiadomo co przyniesie nowy dzień.

Dawid potrzebuje więc ciągłej i intensywnej terapii. 2020 rok przyniósł dla większości autystów duży regres. Dawid niewiele wychodzi z domu, ma zdiagnozowane zaburzenia lękowe i w związku z tym wprowadzone leczenie farmakologiczne. Zbieramy fundusze na dalszą terapie i leczenie Dawida.

Przekazując 1% swojego podatku lub darowiznę Fundacji Avalon z dopiskiem JAWORSKI,14711 wspierasz Dawida w codziennym funkcjonowaniu.

Za pomoc bardzo dziękujemy.